Ta izjava o piškotkih je bila na spletni strani dar-zate.si posodobljena 07. Januar, 2024. 

Predstavitev piškotkov 

Na podlagi zakona o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012) se je na področju uporabe piškotkov in uporabe tehnologij, ki shranjujejo informacije ter dostopajo do njih, uvedlo nekaj novih pravil. Zato vas na spletni strani, dar-zate.si ponovno in podrobneje seznanjamo o uporabi piškotkov, ki jih uporabljamo na naših spletnih straneh. Piškotki na spletni strani https://dar-zate.si pa so pogosto tudi v lasti ostalih tretjih oseb. 

Kaj so piškotki? 

Piškotki so majhne in preproste datoteke, ki so poslane skupaj s stranmi tega spletnega mesta. Brskalnik nato te datoteke shrani na trdi disk računalnika ali pa na trdi disk katere druge naprave. Informacije, ki so shranjene na trdemu disku se ob ponovnem obisku spletnega mesta vrnejo na naše strežnike in s tem zagotovijo polno uporabniško izkušnjo. 

Kaj so skripte? 

Skript je del programske kode, ki se uporablja za pravilno in interaktivno delovanje našega spletnega mesta. Ta koda se izvaja na našem strežniku ali v vaši napravi. 

Soglasje ob obisku spletnega mesta 

Ob prvem obisku spletne strani https://dar-zate.si se vam bo pojavilo okence, ki vam bo podrobno opisalo uporabo piškotkov. S klikom na potrditveni gumb (”sprejmi”), soglašate, da ste seznanjeni z uporabo vseh piškotkov in vtičnikov, ki jih uporabljamo na naši spletni strani. Piškotke lahko s pomočjo vašega brskalnika kadarkoli onemogočite, vendar upoštevajte dejstvo, da spletna stran morda ne bo več pravilno delovala. 

Uporaba piškotkov tretjih oseb 

Na naši strani pa boste opazili tudi uporabo piškotkov tretjih oseb, za katere vam ne moremo jamčiti, da bodo z vašimi podatki upravljali odgovorno in varno. Tretje osebe, kakor je Google, se smatrajo za neodvisne upravljalce s podatki v smislu splošne uredbe o varstvu podatkov. Zato vas naprošamo, da preberete izjave o zasebnosti, na spletnih straneh teh podjetij. 

Katere vrste piškotkov lahko zasledite na spletni strani dar-zate.si? 

Tehnični in funkcionalni piškotki 

Tehnični in funkcionalni piškotki zagotavljajo, da so nekateri deli spletnega mesta pravilno delujoči in, da so ob ponovnem obisku, vaše uporabniške nastavitve še vedno znane. S tem, ko sprejmete funkcionalne in tehnične piškotke, vam olajšamo obisk naše spletne strani. Na takšen način vam tako ni potrebno večkrat vnesti istih informacij. Te piškotke lahko postavimo na spletno stran, brez vaše privolitve. 

Analitični piškotki 

Analitične piškotke uporabljamo za optimizacijo vaše uporabniške izkušnje. S temi piškotki imamo tako vpogled v uporabo naše spletne strani. Za uporabo analitičnih piškotkov pa pred vključitvijo zahtevamo soglasje od vsakega uporabnika posebej. 

Oglaševalski piškotki 

Na tej srani pa uporabljamo tudi oglaševalske piškotke, s katerimi lahko personaliziramo oglase za vas, s tem pa kasneje pridobimo tudi vpogled v rezultate oglaševalske kampanje. To se zgodi na podlagi profila, ki ga ustvarimo na podlagi vašega vedenja na in izven spletne strani https://dar-zate.si. Z oglaševalskimi piškotki tako obiskovalci spletne strani ne vidijo istih oglasov dvakrat. In ker so ti piškotki imenovani tudi sledljivi piškotki, za uporabo le teh, vnaprej zahtevamo vaše soglasje. 

Gumbi za družabna omrežja 

Na naši spletni strani smo dodali gumbe za Facebook,Linkedin,X,Pintrest in Telegram da lahko promoviramo spletne strani s pomočjo všečka, delitve ali pa tweet-a. Ti gumbi delujejo s pomočjo majhnih delov kode, ki prihajajo iz teh družbenih omrežij. Ti majhni deli kode pa lahko posledično naložijo piškotke na vašo napravo. Gumbi za družabna omrežja pa lahko prav tako shranijo in obdelujejo določene podatke, z namenom personaliziranih oglaševalskih kampanj, ki vam bodo prikazane v obliki oglasa na spletni strani. Zato vaš naprošamo, da preberete izjavo o zasebnosti, od vsakega družabnega omrežja posebej. 

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani 

Kako lahko piškotke omogočimo in onemogočimo ter zbrišemo? 

Uporabnik v vsakem času ohranja popoln nadzor nad piškotki, saj jih lahko kadarkoli izbriše, omeji ali povsem onemogoči. Navodila, kako to stori, se razlikujejo od naprave do naprave in so na voljo na domači strani posameznega proizvajalca programske opreme. Vi torej odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na svoji napravi. Nastavitve zanje lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku: 

  • Chrome 
  • Firefox 
  • Interne Explorer 9 
  • Internet Explorer 7 in 8 
  • Opera (stran v angleškem jeziku) 
  • Safari (stran v angleškem jeziku) 

Kako nas lahko kontaktirate? 

Elektronska pošta: [email protected]