Kal-Mag Plus D
Kal-Mag Plus D (724/00239) 21,60  Z vključenim DDV
Pojdi nazaj
Formula IV Plus
Formula IV Plus (691/03411) 44,97  Z vključenim DDV

Garlic Allium Complex (555/00237)

Šifra: 00237

19,91  Z vključenim DDV

Garlic Allium Complex: Tablete s česnom v prahu z rastlinskimi izvlečki, 60 tablet, vse prednosti česna brez značilnega vonja.

Zelenjava iz družine lukovk kot so česen, čebula, por… je učinkovita za mnoge težave, še posebej pri ohranjanju normalnih funkcij srčno žilnega sistema. Prehransko dopolnilo Garlic Allium Complex nudi standardizirane količine alicina iz česna in še druga blagodejna hranila iz iste družine zelenjave. S pomočjo NeoLife posebne »Tehnologije ciljnega vnosa« bioaktivni alicin doseže črevesje, kjer se absorbira.

Uporaba: Vzemite 2 tableti na dan.

Vsebina: 60 tablet

 

20 Oseb si trenutno ogleduje ta izdelek

Hitra dostava

Z veseljem vam pomagamo

041 404 265

Vrhunska kakovost

Opis

Garlic Allium Complex Družbe NeoLife je prava mojstrovina. Prehransko dopolnilo je narejeno iz polnovrednih živil ter nudi stalne količine alicina, poglavitne žveplene učinkovine v česnu, in drugih koristnih hranljivih snovi v lukovkah. Garlic Allium Complex ne povzroča prebavnih težav ali neprijetnega zadaha!

Posebna »Ciljna tehnologija« omogoča, da bioaktivni alicin prispe v prebavila, kjer se absorbira. V ustih ne pušča sledi okusa česna ter hkrati spodbuja njegovo maksimalno absorpcijo.

Prehranjevalne navade številnih ljudstev ter številne znanstvene raziskave pričajo o povezavi med uživanjem lukovk (česna, čebule, drobnjaka, pora ipd) in občutnimi koristmi za naše splošno dobro počutje. Velika družina žveplenih spojin je odgovorna za neprijetni vonj pa tudi za koristi lukovk.

 

ČEMU ČESEN IN DRUGE LUKOVKE?

 • Lukovke (česen, čebula, drobnjak, por, itd) se po vsem svetu že tisočletja uporabljajo kot hrana, začimba in ljudsko zdravilo.
 • Znanstvene študije dokazujejo, da lahko lukovke učinkovito prispevajo k boljšemu počutju ter zmanjšajo tveganje za nekatera zdravstvena stanja.

ZAKAJ GARLIC ALLIUM COMPLEX Družbe NeoLife?

 • Zagotavlja dopolnilo širokega spektra polnovrednih živil. Garlic Allium Complex vsebuje izvlečke in koncentrate iz številnih lukovk, ki jih znanstvene raziskave povezujejo z dobrim počutjem ter zagotavlja dnevni vnos različnih koristnih hranljivih snovi.
 • Izdelan je s posebnim ekskluzivnim postopkom, ki ščiti naravne encime. Alinaza je nujno potreben encim za nastanek alicina, žveplene spojine, ki je odgovorna za večino pozitivnih učinkov česna. S posebno tehnologijo Družbe NeoLife smo zaščitili alinazo pred želodčno kislino.
 • Vsebnost alicina je zagotovljena. Dve tableti vsebujeta 4,2 mg aktivnega alicina iz visoko kakovostnih izvlečkov česna.
 • Vsebuje celo »družino« hranljivih snovi. Izdelek ne vsebuje le alicina, temveč tudi druge bioaktivne snovi (na primer: spojine, topne v olju, iz svežega česna in čebule), ki so naravno prisotne v lukovkah.
 • »Ciljna tehnologija«: Posebna ovojnica poveča stabilnost in absorpcijo ter zagotovi tvorbo aktivnega alicina v prebavilih. Zaradi tega Garlic Allium Complex ne povzroča prebavnih težav ali neprijetnega zadaha!
 • Vsebuje rožmarin, ki kot antioksidant ščiti vsebino tablete.
 • Ena tableta Garlic Allium Complexa je enakovredna enemu stroku česna.

ZGODOVINA GARLIC ALLIUM COMPLEX

ČESEN: »SMRDEČA VRTNICA« ALI »ZAČIMBA ŽIVLJENJA«?

Česen vas lahko reši smrti.
Prenašajte ga, čeprav daje zadah.
Sir John Harington
v »The Englishman’s Doctor«

Do česna ne morete biti ravnodušni. Enim je všeč zaradi ostrega okusa, drugi ga pa iz istega razloga ne prenašajo. »Smrdeča vrtnica« dejansko spada v družino lukovk oziroma lilij, ki so znane po prijetnem vonju. Česen spada v rod allium, skupino rastlin z ostrim vonjem, ki ga dajejo aktivne žveplene spojine.

V družino lukovk spadajo:

 • česen (Allium sativum L.),
 • čebula (Allium ceppa L.),
 • por (Allium ampeloprasum L. Var. Porrum,)
 • čebulica (Allium fistolosum),
 • šalotka (Allium ascalonicum auct.),
 • slonovska čebula (Allium ampeloprasum L.var. Holmense),
 • medvedja čebula (Allium ursinum L.),
 • drobnjak (Allium schoenoprasum L.),
 • kitajska čebulica (Allium tuberosum L.).

LUKOVKE SO Z LETI VEDNO BOLJ CENJENE

Kljub nezaželenim učinkom (neprijeten zadah, spahovanje, vetrovi itd) so lukovke, predvsem česen, vrsto stoletij cenili v skoraj vseh kulturah kot hrano, začimbo ali ljudsko zdravilo. Rastline iz česnove družine so vedno bile del naše prehrane. V starem Egiptu so faraone pokopavali s česnom in čebulo, da bi v naslednjem življenju imeli okusno hrano. Sužnji, ki so gradili piramide, so jedli česen, da bi se izognili infekcijam in boleznim, ki so jih prenašali paraziti, ter da bi imeli moč za delo. Lukovke so bile živilo, ki so ga Hebrejci najbolj pogrešali po izhodu iz Egipta: »Spominjamo se na ribe, ki smo jih jedli v Egiptu brezplačno, in kumare in dinje in luk in čebulo in česen.« (4 Mz 11:5).

Nad splošnim slovesom, ki so si ga lukovke pridobile v kuhinji, je prevladalo pozitivno mnenje zdravstvenih študij. Kemična sestava lukovk je zapletena, zato pa imajo tudi celo vrsto učinkov. Primer tega je solzenje, ki ga povzroča čebula.

V zgodovini so narodi vsega sveta: Kitajci, Egipčani, Grki, Indijci, Korejci, Rimljani, Babilonci in Vikingi uporabljali lukovke za svoje zdravje.

 • V Ebersovem kodeksu, starem egipčanskem zdravniškem papirusu, najdemo 22 zdravilnih formul, v katerih so česen uporabljali za zdravljenje težav s srcem, glavobol, pike žuželk, gliste in tumorje.
 • V stari Grčiji je Hipokrat, oče medicine, priporočal česen zaradi njegovih zdravilnih učinkov. Tekmovalci so na antičnih olimpijskih igrah jedli česen kot poživilo.
 • V Indiji se je česen uporabljal v ayurvedski medicini kot zdravilo za srce in kot antiseptik.
 • Francozi so česen in čebulo dajali konjem, ki so imeli krvne strdke v nogah.
 • Na Zahodu in Vzhodu so česen in čebulo uporabljali za izkašljevanje katarja, odstranjevanje črevesnih parazitov in izboljšanje prebave.
 • Številna indijanska plemena v severni Ameriki so uporabljala česen in čebulo za lajšanje bolečin zaradi pikov žuželk ter za preprečevanje in zdravljenje skorbuta. Antimikrobna moč lukovk je vsem znana. Česnov sok lahko uniči bakterije, glivice in kvasovke, tudi če je zelo razredčen. Čaj iz čebule so na Kitajskem dolgo časa uporabljali za zdravljenje vročine, glavobola, kolere in dizenterije.

Govorijo, da so leta 1721 v Franciji štirje hudodelci bili obsojeni na pokopavanje mrtvih v strašni epidemiji kuge. Na bolezen so postali imuni, ker so pili vino s stisnjenim česnom. Leta 1858 je celo Louis Pasteur za česen in čebulo rekel, da sta učinkovita proti bakterijam. Pozneje je Albert Schweitzer uporabljal za zdravljenje amebne dizenterije v Afriki samo česen. Podobno je česen veljal za ljudsko zdravilo v epidemijah tifusa, difteritisa in tuberkuloze. V obeh svetovnih vojnah so česen uporabljali kot antiseptik pri preprečevanju gangren. Današnji znanstveniki so globoko preučevali lukovke. Leta 1992 je Nacionalni inštitut za boj proti raku v Združenih državah začel pomembno petletno raziskavo, v okviru katere so preučevali česen in ostala živila, ki naravno vsebujejo snovi, za katere se meni, da lahko preprečijo nekatere resne zdravstvene težave.

NA STOTINE AKTIVNIH SNOVI V VSAKI GLAVI

Znanstveniki še niso pripisali zaslug za zdravstveno učinkovitost lukovk eni sami sestavini. Samo česen vsebuje več kot 200 različnih spojin! Poleg tega vsebuje še velike količine mineralov: fosforja, kalija, žvepla in cinka, nekaj selena in vitaminov A in C ter manjše količine kalcija, magnezija, natrija, železa, mangana in vitaminov skupine B. Česen vsebuje tudi flavonoide in druge antioksidante, bistvena olja in maščobne kisline, aminokisline, pektin, ogljikove hidrate in žveplene spojine (predvsem alicin). Samo alicin pa v reakciji s kisikom proizvede več kot 70 različnih žveplenih spojin! »Za te spojine menimo, da imajo naravne zdravilne lastnosti«, pravi David Roser, direktor ustanove Garlic Research Bureau v kraju Bury Saint Edmunds v Angliji.

SESTAVINE NISO AKTIVNE, DOKLER SE ČEBULICA NE PREREŽE IN STISNE

Ste se kdaj vprašali, zakaj neolupljena strok česna ali glava čebule nimata tako močnega vonja, kot če ju prerežemo? Odgovor nam da kemija! Nerezani strok česna vsebuje stabilno kemično spojino brez vonja, ki ji pravimo aliin in nima znanih bioloških učinkov. Če česen prerežemo ali stisnemo, se pa sprosti encim, imenovan alinaza, ki aliin brez vonja pretvori v alicin, spojino z žveplastim vonjem, ki česnu daje značilen vonj in okus.

Čeprav je alicin zelo nestabilna spojina, jo visoko cenijo zaradi naslednjih razlogov:

 • Ohranja velik del svoje učinkovitosti proti glivicam in bakterijam.
 • Učinkovit je proti parazitom v prebavilih.
 • Lahko zmanjša koncentracijo maščob v krvi in prepreči nastanek strdkov.
 • Zaščitno deluje v primeru nekaterih vrst raka.
 • V nekaj urah se alicin pretvori v ajoen, veliko bolj stabilno spojino z drugačnimi lastnostmi:
 • Zelo učinkovito deluje proti strdkom v krvi.
 • Prispeva k znižanju trigliceridov v krvi.
 • Zaščitno deluje v primeru nekaterih vrst raka.

KORISTNE LASTNOSTI ČESNA IN DRUGIH LUKOVK

Lukovke so v tradicionalni medicini vedno uporabljali kot zdravilo in zato jih današnji znanstveniki preučujejo z velikim zanimanjem. O lastnostih česna je bilo napisanih na tisoče člankov! Intenzivne raziskave so potrdile številne že znane lastnosti lukovk, predvsem pri zdravljenju srčnih tegob, visokega krvnega tlaka, rakov na prebavilih in infekcijskih boleznih.

V laboratorijskih preiskavah so v lukovkah odkrili določene spojine, ki jim gre pripisati te koristi za zdravje. Raziskave na ljudeh in klinične študije pa kažejo, da je redno uživanje česna lahko povezano z naslednjimi koristnimi učinki:

ZAŠČITA PRED INFEKCIJSKIMI BOLEZNIMI

 • Zaviranje bakterijskih infekcij.
 • Zaviranje razvoja glivic in fermentacije.
 • Zatiranje črevesnih parazitov.

ZAŠČITA PRED BOLEZNIMI SRCA IN OŽILJA

 • Znižanje ravni maščob v krvi (holesterola in trigliceridov) ter posledično zmanjšano tveganje infarkta, srčnega napada, možganske kapi ter na sploh bolezni srca in ožilja.
 • Zaviranje krvne koagulacije .
 • Znižanje krvnega tlaka.

ZAŠČITA PRED NEKATERIMI VRSTAMI RAKA

 • Zmanjšana nevarnost določenih vrst raka, predvsem na prebavilih. Česen namreč lahko uniči določene rakotvorne snovi, krepi in uravnava imunski sistem ter preprečuje poškodbe celic zaradi prostih radikalov.

NOS ZNA PREPOZNATI MOČ ČESNA

Če hočemo uživati prednosti lukovk, jih moramo jesti redno, in sicer v takšnih količinah, da preprečimo neprijetne posledice sebi in drugim: napihnjenost, vetrovi, zgaga, spahovanje in neprijeten zadah. Alicin, ki je ključna sestavina za učinkovito delovanje česna, je prav tista snov, ki česnu daje tudi smrad. Težko je torej izluščiti to, kar je v česnu dobrega, če je vonj tako neprijeten. Odkritelj alicina, Chester Cavallito, je tudi imetnik dveh patentov, vendar so spojino kot antibakterijsko sredstvo kmalu prenehali uporabljati v klinične namene, ker ima neznosen vonj.

Zakaj pripravlja Mati Narava spojine s tako ogabnim vonjem? Alicin je učinkovit proti glivicam in ščiti česnove glavice pred gnitjem. Druge dražilne in solzilne snovi v česnu in čebuli odganjajo živali, ki bi jih hotele pojesti. Na ta način si lukovke zagotovijo preživetje.

Če odvračate nos od česna, verjetno obračate hrbet zdravju.

Koristne lastnosti česna in čebule so nam vsem dobro znane. In vendar se mnogi ljudje lukovkam izogibajo, ker ne prenašajo njihovega vonja in okusa ali ker se bojijo slabega zadaha ali pa iz drugih podobnih razlogov. Kdor se zmrduje nad česnom in čebulo pa se očitno odreka tudi številnim prednostim za lastno zdravje. Tudi tisti, ki uživajo dopolnila na osnovi česna, bi lahko kmalu ugotovili, da jim veliko ne koristi. Star česen namreč vsebuje le 5 % vseh aktivnih sestavin v svežem česnu. Če česen prekuhamo ali mu kako drugače odvzamemo vonj, smo odstranili večino alicina, kar pomeni, da nima skoraj nobene učinkovitosti. Če lukovke preprosto stisnemo ali pripravimo dopolnilo brez ustrezne zaščite, se alicin porazgubi še preden ga telo lahko absorbira v črevesju.

GARLIC ALLIUM COMPLEX DRUŽBE NeoLife ZAGOTAVLJA MOČ ČESNA!

V družbi NeoLife že precej časa poznamo dragoceno vlogo česna in čebule v prehrani. Znanstveniki družbe NeoLife so razvili Garlic Allium Complex kot praktičen način, da si v prehrani zagotovimo prednosti česna in drugih lukovk. Garlic Allium Complex je brez vonja ter je praktična rešitev, če nočete vsak dan pojesti strok svežega, surovega česna.

Dopolnjevanje s širokim spektrom polnovrednih živil. Noben drugi izdelek se ne more pohvaliti s tako celovitim spektrom lukovk. Naš Garlic Allium Complex vsebuje bioaktivne deleže česna, čebule, pora in kitajske čebulice ter antioksidacijsko moč rožmarina.

Vsebuje celo »družino« hranljivih snovi. Znanstveniki še niso odkrili ene same sestavine, ki bi zagotavljala vso zdravstveno učinkovitost česna. Dokazali so prav nasprotno: česen ima veliko aktivnih sestavin! Zato so znanstveniki družbe GNLD uporabili polnovredna živila, da bi ponudili celotne družine hranljivih snovi, kakor jih najdemo v naravi. Garlic Allium Complex ne vsebuje le alicina, ampak tudi druge koristne hranljive snovi (S-alilcistein, vinidile, di- in tri-sulfide itd), ki delujejo skupaj.

Tehnologija ciljne dobave. Laboratorijske raziskave dokazujejo, da se Garlic Allium Complex ne razkroji v želodcu, ker ga obdaja dobra ovojnica. Ko pa kapsula pride v alkalno okolje v črevesju, se hitro raztopi in izpusti bioaktivne spojine ter tako zagotovi boljšo absorpcijo. Zaradi ciljne dobave ni težav z neprijetnim zadahom in ostankom okusa, ki ostaneta po uživanju lukovk.

Zagotovljen vnos alicina. Naša silovita formula zagotavlja velike količine najpomembnejših aktivnih spojin lukovk. V vsakem odmerku je zagotovljenih 4.200 mikrogramov alicina, enako kot v stroku svežega česna. Edinstveni izvlečki česna in čebule vsebujejo S-alilcistein in kompleten profil oljnih maščob iz česna, enako kot 1.800 miligramov svežega česna in 900 miligramov sveže čebule na odmerek. Te sestavine s prahom pora in drobnjakom predstavljajo raznolikost in moč Garlic Allium Complexa.

IZNAJDLJIVA KEMIJA V KUHINJI: POSKUSITE SAMI!

Garlic Allium Complex družbe NeoLife dostavlja aktiven alicin in s tem preizkusom lahko to dokažete! Zdrobite dve tableti Garlic Allium Complexa, stresite prah v žličko in ga povohajte. Stresite prah v kozarec tople vode, pomešajte in še enkrat povohajte. Vonj je šele sedaj postal močnejši in to vam dokazuje, da je aliin reagiral z alinazo ter se spremenil v alicin.

GARLIC ALLIUM COMPLEX: RAZLIKA JE V ALICINU!

Morda so vam rekli, da dopolnilo s česnom ni dobro, če ne smrdi, saj to pomeni, da je alicin neaktiven ali ga pa sploh ni, saj je prav alicin odgovoren za značilen vonj česna in njegove koristne lastnosti za zdravje. Temu pa ni vedno tako. Če ima namreč česnovo dopolnilo zelo močan vonj, pomeni, da se je sprožila verižna reakcija, zaradi katere se oblikuje alicin. V takšnem primeru pa se alicin po vsej verjetnosti ne bo obdržal v želodčni kislini ter ne bo prispel do črevesja, kjer mora delovati. Po drugi strani pa vsako dopolnilo, ki sploh nima vonja, dejansko ne vsebuje aktivnega alicina. To pa pomeni, da ne bo koristno.

Garlic Allium Complex družbe NeoLife sprošča alicin šele v črevesju in zato ni težav s spahovanjem in neprijetnim zadahom. Bioaktivne spojine se namreč sprostijo šele tam, kjer jih telo najbolj potrebuje.

Kako družba NeoLife uporablja najnovejša znanstvena dognanja in tehnološke dosežke, da bi Garlic Allium Complex dejansko sproščal aktivni alicin na pravem mestu? S posebnim postopkom sušenja in zamrzovanja se iz lukovk postopoma pri nizkih temperaturah odstrani voda. Pridobljeni prah vsebuje veliko aliina (snovi brez vonja, ki je predhodnik alicina) in alinaze (encima, ki pretvori aliin v alicin). Te sestavine se dajo v kapsulo odporno na kislino, da se encim alinaza ne bi razkrojil v želodčni kislini.

Ko koristne učinkovine nepoškodovane prispejo v alkalno okolje črevesja, se ovojnica raztopi, vsebina pa pride v stik z vodo in šele takrat alinaza pretvori aliin v alicin.

Ogled označbe: Garlic Allium Complex označba

 

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehranska dopolnila niso nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom.

KAJ SI OGLEDUJEJO DRUGI?

Šaljivi sobni copati “UP-Ž”

SKU: 05802-UP-Ž

Na zalogi

14,99  Z vključenim DDV
VELIKOST:

"37/38", "39/40", "41/42", "43/44", "45/46"

Pivski vrč “Ribič v čolnu” (07448)

SKU: 05460-200

Na zalogi

14,99  Z vključenim DDV
Dodaj v košarico

NE SPREGLEJ!

Skodelica potiskana keramična Naj ribič (04741)

SKU: 04741-129

Na zalogi

9,99  Z vključenim DDV
Dodaj v košarico

Nutrishake (610,611,612/01239)

SKU: 01239

Na zalogi

67,71  Z vključenim DDV
Teža 0,4 kg
Okus

Okus vanilije, Okus jagode, Okus kakava

Pivski vrč “Vredna greha” (07448)

SKU: 05460-125

Na zalogi

14,99  Z vključenim DDV
Dodaj v košarico